Hoe Pro Tools op Mac te verwijderen (Ultieme gids)

Voordat we erin duiken

Terwijl u het internetlandschap verkent, is het essentieel dat u zich bewapent met de juiste beschermende toolkit. SpyHunter is ontworpen om de veiligheid van uw computer te verbeteren.

Hier leest u hoe u vandaag nog uw online bescherming kunt verbeteren. Download SpyHunter voor Mac hier! Beveilig uw apparaat tegen digitale bedreigingen en geniet van het comfort en de veiligheid van een veilige browseromgeving.

Download SpyHunter

Overweegt u Pro Tools van uw Mac te verwijderen? Veel gebruikers merken dat ze deze krachtige audioproductietool om verschillende redenen moeten verwijderen, variërend van het vrijmaken van schijfruimte tot het oplossen van softwareconflicten en -storingen.

In dit artikel onderzoeken we de veelvoorkomende redenen achter de noodzaak om Pro Tools te verwijderen en begeleiden we u stap voor stap door het proces.

Redenen om Pro Tools van uw Mac te verwijderen

Hoewel het bekend staat als een krachtig digitaal audiowerkstation (DAW), is het niet immuun voor de veelvoorkomende problemen waarmee software te kampen heeft. Als u begrijpt waarom u Pro Tools mogelijk moet verwijderen, kunt u een weloverwogen beslissing nemen en mogelijk de onderliggende problemen oplossen die u met uw Mac ondervindt.

 • Schijfruimte vrijmaken: Pro Tools is een zwaargewicht in termen van schijfruimtegebruik. Als u het niet actief gebruikt, kan het programma waardevolle ruimte in beslag nemen op de opstartschijf van uw Mac, die voor andere dingen kan worden gebruikt.
 • Softwareconflicten en -storingen: Soms werkt Pro Tools mogelijk niet zoals verwacht. Het kan vastlopen, weigeren te openen of problemen ondervinden. Dergelijke problemen verstoren niet alleen uw workflow, maar kunnen ook gegevensverlies veroorzaken. Een nieuwe herinstallatie kan corrupte bestanden verwijderen die er mogelijk voor hebben gezorgd dat de software niet goed functioneerde.
 • Van software wisselen: Mogelijk overweegt u een andere DAW vanwege compatibiliteit of persoonlijke voorkeursredenen. Er zijn opties die u kunt overwegen, die een eenvoudigere workflow hebben en wellicht beter bij uw behoeften passen.
verwijder pro-tools op mac

Of u nu een nieuwe omgeving voor uw audiowerk wilt uitproberen of gewoon ruimte op uw Mac wilt vrijmaken, een grondige en schone verwijdering is altijd essentieel om uw systeem soepel te laten werken.

Verwijder Pro Tools volledig van uw Mac met SpyHunter

Voor een volledige en veilige verwijdering van Pro Tools van uw systeem kunt u erop vertrouwen dat SpyHunter en zijn App Uninstaller het verwijderingsproces voor u afhandelen.

Hier is een korte stap-voor-stap handleiding over hoe u SpyHunter kunt gebruiken om Pro Tools volledig te verwijderen:

 1. SpyHunter downloaden en voer de stappen op het scherm uit om de gedownloade applicatie in te stellen.
 2. Start SpyHunter en navigeer naar het tabblad App Uninstaller in het hoofdmenu. Hierdoor wordt een scan gestart, waarbij alle op uw Mac geïnstalleerde apps worden weergegeven, samen met de bijbehorende bestanden.
 3. Zodra de scan is voltooid, bekijkt u de lijst met apps en vindt u daarin Pro Tools. Selecteer het en zorg ervoor dat alle items onder Related Files zijn aangevinkt.
verwijder pro-tools volledig met spyhunter
 1. Ga verder met het verwijderen door op de knop Remove Selected rechtsonder in het SpyHunter-venster te klikken.
 2. Nadat SpyHunter Pro Tools en alle gerelateerde bestanden heeft verwijderd, start u uw Mac opnieuw op om het verwijderingsproces te voltooien.
Spyhunter kan professionele tools volledig van Mac verwijderen

Het gebruik van SpyHunter’s App Uninstaller stroomlijnt het verwijderingsproces door het te automatiseren en alle overgebleven bestanden te verwijderen, waardoor u ze niet meer handmatig hoeft op te sporen. Dit zorgt ervoor dat u maximale ruimte op uw Mac hebt vrijgemaakt voor uw andere behoeften.

Stapsgewijze handleiding: Pro Tools handmatig verwijderen op Mac

Het proces voor het verwijderen van een Mac-app begint met het correct afsluiten van de betreffende app.

Stap 1: Sluit ProTools af

Voordat u doorgaat met het verwijderen, moet u ervoor zorgen dat Pro Tools niet actief is. Klik met de rechtermuisknop op het Pro Tools-pictogram in het Dock en selecteer Quit in het contextmenu.

stop met enthousiaste professionele tools van dock

U kunt ook de bovenste Mac-menubalk gebruiken. Klik op de Pro Tools-naam in de linkerbovenhoek van het scherm en selecteer vervolgens Quit Pro Tools in het vervolgkeuzemenu.

bladeren pro tools vanuit het menu

Als Pro Tools niet reageert op uw pogingen om af te sluiten, gebruikt u Activity Monitor om de app geforceerd af te sluiten. Open Activity Monitor en selecteer alle processen met “Pro Tools” in hun naam. Klik op de knop [X] in de linkerbovenhoek van het Activity Monitor venster. Kies ten slotte Force Quit in het dialoogvenster dat verschijnt.

forceer stop avid pro tools van de activiteitenmonitor

Stap 2: Verwijder Pro Tools uit de map Programma’s

 1. Open de map Applications door op Finder in het Dock te klikken en Applications in de zijbalk te selecteren.
 2. Zoek Pro Tools in de Applications‘s.
 3. Sleep de Pro Tools-applicatie naar de Trash in het Dock of klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Move to Trash.
 4. Leeg de Trash om de verwijdering te voltooien.
verwijder pro tools uit de kaartapplicaties

Dit is de belangrijkste stap voor het verwijderen, maar er zijn nog een paar dingen die u moet doen als u Pro Tools volledig wilt verwijderen.

Stap 3: Verwijder overgebleven Pro Tools-bestanden

De laatste stap van het handmatige verwijderingsproces is het verwijderen van resterende bestanden.

Open Finder en klik op Go > Go to Folder in de bovenste menubalk.
Typ of plak de volgende paden achter elkaar in het dialoogvenster:

 • ~/Library/Logs/Avid
 • ~/Library/Audio/MIDI Patch Names/Avid
 • ~/Library/Preferences/Avid/Pro Tools
 • ~/Library/Application Support/Avid/
 • ~/Library/Application Support/Celemony
 • ~/Library/Application Support/FB360 Spatial Workstation

Verplaats bestanden en mappen die u op die locaties vindt naar uw Trash en maak deze vervolgens leeg.

verwijder pro tools-gerelateerde bestanden en mappen

Door deze stappen te volgen, heeft u Pro Tools volledig verwijderd en alle bijbehorende bestanden van uw Mac verwijderd.

Gebruik het Pro Tools-verwijderingsscript

Een andere manier om Pro Tools te verwijderen is het gebruik van het verwijderingsscriptbestand dat wordt geleverd door de Pro Tools-ontwikkelaars.

U kunt het script vinden onder /Applications/Avid_Uninstallers/Uninstall Pro Tools.command.

U moet ervoor zorgen dat u beheerdersaccountrechten heeft. Vervolgens kunt u dubbelklikken op het .command-bestand. Hierdoor wordt het eigen verwijderingsscript van de app gestart.

Alternatieve Mac DAW’s die u kunt overwegen na het verwijderen van Pro Tools

Als u Pro Tools verwijdert om naar een andere DAW over te schakelen, zijn hier een paar alternatieve keuzes die u wellicht wilt bekijken en verder verkennen:

 • Ableton Live: Uitstekend alternatief voor live optredens en elektronische muziekproductie, met een intuïtieve workflow en sterke MIDI- en audiomanipulatiemogelijkheden.
 • FL Studio: Intuïtieve stepsequencer, uitstekend geschikt voor het maken van beats en elektronische muziek, en een breed scala aan plug-ins en effecten. Levenslange gratis updates zijn een ander aantrekkelijk kenmerk van de vlaggenschipeditie van FL Studio.
 • Cubase: Uitgebreide functieset voor het opnemen, bewerken en mixen van audio, met krachtige MIDI-mogelijkheden en hoogwaardige virtuele instrumenten.

Conclusie

Het verwijderen van Pro Tools van uw Mac kan een eenvoudig proces zijn, of u nu kiest voor een handmatige aanpak of ervoor kiest om een gespecialiseerd verwijderprogramma te gebruiken, zoals SpyHunter.

De sleutel is om ervoor te zorgen dat alle bijbehorende bestanden en instellingen grondig worden verwijderd om toekomstige problemen te voorkomen en waardevolle opslagruimte vrij te maken.

Voor meer informatie en uitstekende informatie over het verwijderen van apps van uw Mac kunt u onze uitgebreide handleiding raadplegen over het verwijderen van apps van uw Mac. Wellicht vindt u dit nuttig.

Deel dit bericht op je favoriete sociale media